Hassan blev Årets nybyggare

Hassan Saleh utsågs i går till Årets nybyggare i Västsverige. Fruktgrossisten från Göteborg prisas för att med skicklighet och värme ha byggt upp sitt företag.


Priset delades ut av landshövdingen Göte Bernhardsson i Föreningssparbankens lokaler på Södra Hamngatan.
- Vi har kommit långt och vi ska komma ännu längre, sa en glad Hassan Saleh som efter sitt tacktal fick ta emot vinstchecken på 10 000 kronor, blommor och en plakett.

Det är sjätte året i rad som priset delas ut och i år gick det till göteborgaren Hassan Saleh som under elva år drivit grossistfirman Glädje grön i Partihallarna med 25 anställda. Motiveringen till utmärkelsen löd: "Genom målmedvetenhet och med en förmåga att se vilka affärsmöjligheter det nya landet erbjöd, lyckades Hassan och hans fru med skicklighet, värme, och glädje bygga upp sitt företag."
Utmärkelsen Årets nybyggare är ett samarbete mellan Länsstyrelsen och Internationella företagarföreningen i Sverige och instiftades för att uppmärksamma entreprenörer med invandrarbakgrund.

Prispengarna kommer Hassan Saleh att investera i företaget, som gått från att vara enskild firma till att för två år sedan bli aktiebolag. Förra året hade man omsättning på 100 miljoner och gjorde en vinst på ungefär 10 miljoner.
- Det var svårt i början, jag jobbade sent och träffade aldrig min familj. Nu när jag har fått priset är jag stolt inför dem, säger han.
Han och hans fru Ghada Saleh hoppas att de kan inspirera andra att starta eget och vill uppmana särskilt ungdomar att aldrig ge upp.
- När de ser vårt företag ser de att det går, säger Hassan Saleh.
Den 20 oktober åker de båda till Stockholm för att tävla om utmärkelsen Årets nybyggare i Sverige, den som vinner får ta emot ett stipendium på 100 000 kronor från Kung Carl XVI Gustaf.
- Vi har stor chans att vinna i Stockholm också, vi är ett stort företag med bra organisation, säger Ghada Saleh.

Stina Berglund
031-62 40 00 stina.berglund@gp.se

Leverantörer
samt sortimenter av varje leverantör

picture

Här finns logotyper av våra leverantörer som vi mest sammarbetar med och har gjort det länge. Varorna kan vara ris, te, konservburkar. dricka och kylvaror.

Läs mer »

Nya produkter
samt bilder på nya produkter...

picture

Här finns våra nya varor som består av livsmedel, grönsaker, kylvaror, frysvaror, iranska och balkan varor som importeras till oss.

Läs mer »

Produktkatalog
samt artikelnummer och lista på varor...

picture

klicka på bilden om ni vill se våran lista med varor med bilder på vårat sortiment.
Klicka på läs mer om ni vill endast se listan med varor utan bilder.

Läs mer »